Μαρτυρία προσκυνητρίας: “Ο Άγιος Μάρκος με τράβηξε από το σκοτάδι”

Σεπτέμβριος 2014. Στον Ναόν του Αγίου Μάρκου στην Αθήνα, ευρίσκοντο ο ιερέας π. Κ.Κ., ο αγιογράφος Γ. Μπ. και οι νεωκόροι, όταν στον Ναόν εισήλθαν καταφανώς συγκλονισμένες δύο κυρίες και μας ερώτησαν εάν όντως αυτός ήταν ο Ναός του Αγίου Μάρκου. Δεν άργησαν να μας εξηγήσουν την συμπεριφορά τους.

Επρόκειτο για μία κυρία από την Πάφον με μία φίλη της Λεμεσανή. Μας αφηγήθηκαν τον λόγο της συγκινήσεώς τους. Η κυρία από την Πάφον είχε δει στον ύπνο της ένα τρομακτικό όραμα, ότι ευρίσκετο σε ένα σκοτεινό μέρος με τρομακτικές, απαίσιες μαυριδερές μορφές να την κρατούν και να μην την αφήνουν να ξεφύγει. Την στιγμήν εκείνην, και ενώ ήταν σίγουρη ότι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει, είδε έναν ιερέα να την πιάνει από το χέρι, να την τραβάει από το σκοτάδι και να την οδηγεί σε ένα φωτεινό και γαλήνιο μέρος.

Όταν η κυρία ρώτησε τον σεβάσμιον ιερέα ποιος είναι, εκείνος της απάντησε: “με λένε Μάρκο Ευγενικό. Έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αθήνα“. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία που μας αφηγήθηκε το όραμά της δεν ήξερε τον Άγιον, δεν είχε ακούσει ποτέ για αυτόν, της ήταν τελείως άγνωστος, και φυσικά δεν εγνώριζε ότι ο Άγιος Μάρκος είχε Ναόν στην Αθήνα. Ωστόσο, υπάκουσε στους λόγους του Αγίου, ήλθε προσκυνήτρια στον Ναόν στα Κάτω Πατήσια, για να ευχαριστήσει τον Άγιον Μάρκον.