Ο Άγιος τον γλύτωσε από βέβαιον θάνατον

Όταν ακόμη ο Ναός του Αγίου Μάρκου στα Κάτω Πατήσια ευρίσκετο ακόμη σε φάση ανεγέρσεως, και συνεχίζονταν οι εργασίες στον εσωτερικόν χώρον, και πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο επάνω κυρίως Ναός, κάπου γύρω στο 1995, συνέβη το εξής θαυμαστόν γεγονός.

Στο εσωτερικόν του Ναού υπήρχαν σκαλωσιές και εκτελούντο εργασίες. Ο Κώστας, αρχιμάστορας του συνεργείου των εργατών, ήταν ανεβασμένος στην σκαλωσιά, στο ύψος της στεφάνης του τρούλλου και εργαζόταν στα εσωτερικά επιχρίσματα των ημισφαιρικών τριγώνων, όταν ξαφνικά πάτησε στην άκρην της σκαλωσιάς και άρχισε να πέφτει σε κατακόρυφη πτώση από ύψος 23 μέτρων.

Όσοι ήσαν παρόντες, ο π. Δημήτριος, ο επιβλέπων μηχανικός Α. Ρ., και ο εργάτης Γεώργιος Κ., τρόμαξαν και φοβήθηκαν τα χειρότερα, αιφνιδιασμένοι και ανήμποροι να κάνουν κάτι.

Όμως, η πτώση του Κώστα ανεκόπη, όταν η ζώνη του αγκιστρώθηκε κατά ανέλπιστον τρόπον στις κατώτερες σκαλωσιές.

Αφού συνήλθαν όλοι από το σοκ, ο Κώστας ομολόγησε ότι είδε το χέρι του Αγίου Μάρκου να συγκρατεί την πτώση του και να τον σώζει από βέβαιον θάνατον. Ο ίδιος ο Κώστας είχε αφηγηθεί το συγκεκριμένο περιστατικόν και πάντοτε ήταν ιδιαιτέρως συγκινημένος, όποτε εδιηγείτο την θαυμαστήν σωτηρίαν του.